Weblog van Sonja Schaap

Reflectit helpt ook jouw bedrijf van een heldere positionering naar een succesvolle profilering, met communicatie als belangrijkste succesfactor!

Succesvol profileren: in 5 stappen naar zichtbaar succes!

Herken je dit:

  • Je vindt het moeilijk om je unieke bedrijfskarakter te bepalen en je hoofd boven het maaiveld uit te steken…
  • Je hebt moeite met keuzes maken, waardoor het je maar niet lukt om je focus te bepalen als het gaat om jouw niche en doelgroep…
  • Je weet niet goed welke naam en uitstraling nu goed bij jouw bedrijf past…
  • Je vindt het lastig om op een duidelijke manier jouw verhaal te vertellen, waardoor je boodschap vaak niet overkomt…
  • Je bent echt een kei in je vak, maar je vindt het ondernemerschap best lastig, waardoor jij je bedrijf niet goed op de rit krijgt…

De weg naar succesEen vervormd spiegelbeeld
Al deze dingen zorgen ervoor dat het spiegelbeeld van jouw bedrijf niet klopt, omdat je je zaken niet op orde hebt. Wie je bent, wat je doet, wat je zegt en wat je laat zien moet kloppen met elkaar, anders klopt dat spiegelbeeld van je bedrijf niet, waardoor je niet zichtbaar bent. Vergelijk het maar met het vervormde beeld van een lachspiegel, alleen is dat natuurlijk helemaal niet om te lachen… Als je niet zichtbaar bent, heb je als gevolg daarvan vaak veel te weinig klanten en dus ook te weinig omzet. Je bent eigenlijk niet zo succesvol als je graag zou willen zijn…

Soms kun je het niet alleen
Ook ik heb deze valkuilen bijna allemaal gehad als ondernemer en weet dus hoe het voelt als je niet succesvol bent, ondanks dat je ontzettend veel kennis en ervaring hebt. Je bent vaak maanden, soms wel jaren aan het zwoegen om te ontdekken waar het probleem zit en hoe je dat op kunt lossen. Soms kom je daar zelf achter, maar meestal heb je daar andere mensen voor nodig. Mensen die je een spiegel voor durven te houden en opbouwende feedback kunnen geven, mensen die je verder kunnen helpen, juist op die vlakken waar jij blijkbaar tekort schiet. Ook ik heb destijds gekozen voor coaching en training op het gebied van ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. En daardoor heb ik de zaken die niet goed liepen op kunnen lossen. Heb ik mijn bedrijf compleet om kunnen gooien, waardoor alles nu wel klopt. Wat een heerlijk gevoel is dat!

Delen is vermenigvuldigen
Alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd, samen met mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatie in de breedste zin van het woord en profilering als specialisatie in het bijzonder, deel ik graag met ondernemers zoals jij, omdat ik in de praktijk heel vaak ondernemers ontmoet die met soortgelijke problemen worstelen.

Sonja presentatiePresentatie Rode Loper Ondernemers Event
Op donderdag 22 en vrijdag 23 mei is Reflectit vertegenwoordigd op het Rode Loper Ondernemers Event in Theater De Kring in Roosendaal. Op vrijdag verzorg ik om 14.00 uur de presentatie ‘Succesvol profileren: in 5 stappen naar zichtbaar succes’. Tijdens deze presentatie vertel ik je welke 5 cruciale fouten vooral kleinere ondernemers maken, waardoor ze niet zichtbaar zijn en als gevolg daarvan te weinig klanten en dus ook te weinig omzet hebben.

Waarom is deze presentatie interessant voor jou?
Ik deel graag 5 belangrijke inzichten met je die ervoor zorgen dat jouw bedrijf zichtbaar wordt en die leuke klanten aan gaat trekken, wat zorgt voor meer omzet en dus meer succes!

Na mijn presentatie weet je:

  1. waarom jouw unieke bedrijfskarakter essentieel is als kapstok;
  2. wat een goede focus kan betekenen voor jouw bedrijf;
  3. waarom het belangrijk is jouw bedrijf een eigen gezicht te geven;
  4. wat doelgroepgericht communiceren jou gaat opleveren;
  5. waarom de juiste competenties belangrijk zijn voor jouw succes.

“Succes is geen toeval, maar het gevolg van gemaakte keuzes”
Je bent van harte welkom bij mijn presentatie (je kunt je hier inschrijven) en bij de stand van Reflectit op de beurs. Kies jij voor jouw succes en zie ik je bij mijn presentatie en/of bij de stand van Reflectit?

Laat een reactie achter