Weblog van Sonja Schaap

Reflectit helpt ook jouw bedrijf van een heldere positionering naar een succesvolle profilering, met communicatie als belangrijkste succesfactor!

Krachtige persoonlijkheden: wie inspireert jou?

Twee weken geleden heb ik een presentatie gegeven op het Rode Loper Ondernemers Event in Breda. Na afloop kreeg ik van een aantal ondernemers te horen dat ik hen erg geïnspireerd had met mijn verhaal. En ik werd daar helemaal blij van. Of ze ooit klanten worden, weet ik nu natuurlijk nog niet. Maar ik realiseerde me dat ik dat eigenlijk helemaal niet belangrijk vind. Uiteraard wil ik graag geld verdienen en leuke klanten helpen, maar hoe fantastisch is het als je mensen kunt inspireren met jouw verhaal? Ik vond het in ieder geval een geweldig gevoel en ben eens gaan nadenken wie mij nu inspireert en hoe ik dit belangrijke aspect zou kunnen verwerken in de trajecten die we met klanten doen.

Persoonlijk raak ik vooral geïnspireerd door mensen die iets van hun leven maken, ongeacht de omstandigheden waar ze in verkeren. Krachtige persoonlijkheden met een eigen verhaal. Ik deel graag met je wie mijn inspiratiebronnen zijn waar ik enorme bewondering voor heb. 

Nelson Mandela
Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk Mandela. Toevallig heb ik afgelopen week met mijn lief de film Invictus nog een keer gekeken. Deze film gaat over Mandela als leider, een man met een visie, een inspiratiebron… een echt aanrader!

Joseph Oubelkas

oubelkas_portretfotoEen jaar of 3 geleden was ik bij een presentatie van Joseph Oubelkas en dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. Wat is de wereld soms onrechtvaardig – daar kan ik soms echt boos over worden – en wat geweldig inspirerend dat iemand in zulke vreselijke omstandigheden toch positief blijft en er het beste van maakt. Bewonderenswaardig… diep respect. Joseph heeft zijn verhaal opgeschreven in zijn boek ‘400 brieven van mijn moeder’ en dit boek is inmiddels een dikke bestseller geworden. Zeker de moeite waard om te lezen (of cadeau te geven).

Nick-Vujicic-Life-Without-Limits Nick Vujicic
Een tijdje terug liet iemand mij een video zien van deze man. Ik had kippenvel op mijn armen staan en werd even met mijn neus op de feiten gedrukt. Jeetje, wat kun je je dan soms druk maken om dingen die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn. Een mega inspiratiebron dus. Bekijk deze video maar eens en voel wat het met jou doet.

Koningin Maxima Maxima-300x226
Maxima vind ik een enorm krachtige vrouw met een prachtig charisma. Als levenslustige Zuid-Amerikaanse vrouw kom je dan ineens in het kleine Nederland terecht, omdat de man van je dromen daar ‘toevallig’ troonopvolger is. Wat een impact moet zoiets hebben op je leven en wat fantastisch om te zien hoe zij dit opgepakt heeft. In no-time de taal eigen gemaakt, zich verdiept in de Nederlandse geschiedenis, een heleboel mensen leren kennen en zich alle belangrijke dingen eigen gemaakt die bij haar toekomstige functie hoorden. Natuurlijk wordt dat ook van haar verwacht, maar toch. Ik heb daar diepe bewondering voor, zeker als je ziet dat Maxima alles doet vanuit haar unieke karakter. Ze trekt zich vaak niets aan van het protocol (waar dat kan) en zet regelmatig een statement neer. Niet doen wat iedereen vindt dat je moet doen, maar staan voor wat je waard bent en geloven in jezelf. Prachtig!

Zo kan ik nog wel even doorgaan… Oprah Winfrey, Lady Diana… maar ook mensen zoals Reinout Oerlemans bijvoorbeeld. Destijds als student letterlijk van de straat geplukt om in een soapserie mee te gaan spelen en inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle ondernemer met een miljoenen imperium. Diep respect voor iemand die zo zijn hart volgt, omdat hij gelooft in dingen en durft te kiezen.

Inspireer mensen met jouw verhaal
Ik merk dat ik dat ook steeds meer doe: geloven in mezelf en in datgene waarmee ik het verschil wil maken voor ondernemers. Op mijn manier, met mijn bagage. Authentiek, vanuit mijn unieke karakter. En dat is iets wat in iedere presentatie van mij terug komt: profileer jezelf vanuit jouw unieke karakter. Dat maakt jou authentiek… echt… onderscheidend… aantrekkelijk… en bovenal inspirerend! En dat vind ik persoonlijk het mooiste compliment om te krijgen!

Heb jij ook inspirerende rolmodellen die je bewondert? Deel ze in het commentaarveld hieronder. Wil je een keer inspiratie delen en spiegelen over jouw bedrijf? Dan ben je van harte welkom in ons CommunicatieCafé!

Laat een reactie achter