Weblog van Sonja Schaap

Reflectit helpt ook jouw bedrijf van een heldere positionering naar een succesvolle profilering, met communicatie als belangrijkste succesfactor!

Succesvol Profileren: klopt het spiegelbeeld van jouw bedrijf?

Lachspiegels… je kent ze vast en moet ongetwijfeld lachen om het rare vervormde beeld dat je te zien krijgt. Hilarisch natuurlijk, maar stel je nu eens voor dat het spiegelbeeld van jou als ondernemer er zo uit zou zien. Dat mensen jouw bedrijf echt zo zouden zien… daar moet je toch niet aan denken. Toch zie ik dat vaak gebeuren bij met name kleinere bedrijven. Een raar vervormd beeld dat helemaal niet klopt met hun identiteit en wat ze te bieden hebben. En als dat spiegelbeeld niet klopt, ben je helemaal niet zichtbaar en kun je je dus ook niet goed profileren. Daardoor ben je niet succesvol en eigenlijk is dat helemaal niet om te lachen…

Een kapstok om je communicatie aan op te hangen
Als dat spiegelbeeld van jouw bedrijf niet klopt, is mijn ervaring dat dit 9 van de 10 keer te wijten is aan communicatie. Je hebt niet nagedacht over het unieke karakter van jouw bedrijf waarmee jij je kunt onderscheiden. Hierdoor heb je geen kapstok en hangt alle communicatie als los zand aan elkaar. Naast dat belangrijke karakter, zie ik ook vaak verkeerde of ontbrekende keuzes. Geen focus, geen doelgroep, een verkeerde bedrijfsnaam, teveel vakjargon, geen strategie, geen sterk team om je heen… om maar eens wat praktijkvoorbeelden te noemen.

rodeloper2013logo_CMYKRode Loper Ondernemers Event
Op woensdag 15 en donderdag 16 mei vindt voor de tweede editie van het Rode Loper Ondernemers Event plaats in de St. Jan, een prachtige evenementenlocatie in het hart van Roosendaal. Ruim 40 ondernemers hebben zich al aangemeld voor deze ondernemers-beurs. Er worden inspirerende lezingen gegeven door Hans van Breukelen en Aad Ouborg in de St. Jan zelf en door diverse locale en regionale ondernemers in het Oude Raadhuis naast de St. Jan.

Reflectit verzorgt lezing over Succesvol Profileren
Reflectit is ook vertegenwoordigd op deze ondernemersbeurs. Tevens mag ik een inspirerende lezing verzorgen over succesvol profileren. Worstel jij dus met die zichtbaarheid van jouw bedrijf of vind je het lastig om jezelf zichtbaar te maken? Kom dan naar mijn lezing bij het Rode Loper Ondernemers Event op donderdag 16 mei om 16.45 uur in het Oude Raadhuis in Roosendaal (naast de St. Jan). Ik deel graag mijn kennis met je en vertel je waarom communicatie de belangrijkste succesfactor is voor een onderscheidende profilering van jouw bedrijf. En natuurlijk mag je ook al je vragen stellen!

Ondernemersbeurs bezoeken en/of lezing bijwonen?
Ik nodig je graag uit om deze interessante ondernemersbeurs te bezoeken en natuurlijk zou ik het ook erg leuk vinden als je je aanmeldt voor mijn lezing. Op de website kun je je gratis inschrijven voor een bezoek aan de beurs, waarna je een toegangsbewijs krijgt met een aantal consumptiebonnen. Ik ontmoet je graag bij het Rode Loper Ondernemers Event op woensdag 15 en donderdag 16 mei in de St. Jan in Roosendaal!

Laat een reactie achter