Weblog van Sonja Schaap

Reflectit helpt ook jouw bedrijf van een heldere positionering naar een succesvolle profilering, met communicatie als belangrijkste succesfactor!

Werken in de cloud vanuit mijn eigen kantoor

In de zomervakantie heb ik mezelf even een time out gegeven. Ik heb met mijn gezin en een goede vriend en zijn kersverse partner heerlijk genoten van een broodnodige uitrustvakantie aan de prachtige en zonnige Côte d’Azur. Drie weken zon, prachtige omgeving, gezellige avonden, leuke gesprekken, 6 boeken gelezen… daar knapt een mens van op!

Nadeel van thuis werken
Velen van jullie weten dat ik een hectisch gezinsleven heb, waarbij mijn partner regelmatig in het buitenland is voor zijn werk en ik dan het gezin draaiende houd. Gelukkig zijn mijn puberzonen inmiddels op een leeftijd dat zij zich prima zelf kunnen redden, maar moeders is toch nog steeds voor een hoop zaken nodig (gelukkig maar ;-)). Gevolg is wel dat ik me vaak suf schakel van werk naar privé. Dat zal vast voor vele werkende thuismoeders herkenbaar zijn. En hoewel mijn gezin me ontzettend dierbaar is, merk ik dat dit veel energie kost en dat ik er erg onproductief van wordt. Ik ben dus al een tijdje aan het nadenken hoe ik dit op kan lossen.

Samen een kantoorruimte huren
Kort na onze vakantie word ik gebeld door die goede vriend van ons. Zijn partner – die inmiddels een dierbare vriendin is geworden – ging de volgende dag naar kantoorruimte kijken bij het Business Center in Roosendaal. Of ik interesse had om mee te gaan. Ze had voorgesteld om eventueel samen een kantoorruimte te huren, zodat we de kosten konden delen. Toch een beetje overrompeld door dit lieve aanbod, ging ik natuurlijk mee de volgende dag.
Na een ontzettend enthousiasmerend gesprek met de eigenaar van het Business Center, gingen we diverse kantoorruimtes bekijken. We waren enthousiast en aan het eind van de rondleiding hadden we genoeg stof tot nadenken. We zouden we er een nachtje over slapen… Daar kwam natuurlijk weinig van terecht! We hadden zoveel leuke indrukken gekregen en in gedachten ons kantoor al tig keer ingericht. We besloten ervoor te gaan en hebben gekozen voor een prachtige kantoorruimte aan de straat met uitzicht op de tuin.

Werken in de cloud
We hebben in de afgelopen weken lekker samen kantoormeubels uitgezocht en zitten brainstormen over kleurtjes en inrichting. Wat kun je daar toch blij van worden! Ook heb ik een nieuwe laptop gekocht en mijn programma’s en bestanden in de cloud laten zetten, zodat ik overal bij mijn bestanden kan. Helemaal mijn ding, dat nieuwe werken! Wil je meer weten over werken in de cloud? Kom dan op dinsdagavond 18 september naar de Kennissessie over Cloud Computing bij de Twee Gebroeders in Etten-Leur.

Office warming party
Vanaf volgende week werk ik dus vanaf mijn eigen stek op mijn nieuwe laptop in de cloud. In het begin zal het best nog wennen zijn en zullen we allebei onze draai moeten vinden.  Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat prima gaat lukken. Binnenkort organiseren we een ‘office warming party’. Wil jij hier graag bij zijn? Plaats dan even een berichtje hieronder.

9 reacties

 1. Marieke Gels op 3 september 2012 om 14:22

  Hoi Sonja, ik kom graag kijken naar je nieuwe stek.

 2. bianca op 3 september 2012 om 15:17

  heel veel succes en plezier in jullie nieuwe kantoor!

 3. maatje,partner,man,vriend op 3 september 2012 om 21:13

  Het laat zich voelen door het verhaal heen dat hier een passie en veel energie achter deze lieve vrouw,moeder,partner,maatje steekt. Samen hebben we al veel beleefd en gedaan en zullen dat ook in de toekomst gaan doen. De afgelopen jaren heeft ze het niet gemakkelijk gehad, ik veel weg,zij haar zelf proberen te vinden in de zaak,nieuwe ontwikkelingen op de markt,veranderingen in het gezin, kortom heel veel dingen die je tegenkomt. Maar vooral het laatste jaar is zij veel sterker geworden,bewuster en beter met de veranderingen in het leven omgegaan. Doelbewuster en zelfverzekerd met nieuwe potentialen gaat ze nu in een nieuw kantoor zitten.
  Ik wens je heel veel succes meissie en zoals ze zeggen: “we shall overcome”

  je maatje

 4. Peter Schellingerhout op 7 september 2012 om 15:41

  Natuurlijk kom ik graag je nieuwe onderkomen bewonderen!

 5. Albert op 9 september 2012 om 17:11

  Heel veel succes in je nieuwe kantoorruimte!

 6. Corien op 11 september 2012 om 10:08

  Hoi Sonja, veer succes op je nieuw stek.
  En natuurlijk wil ik graag naar je “office warming party” komen.

 7. Marscha op 18 september 2012 om 11:45

  He Sonja,

  wat leuk! Een eigen kantoor! Ik kom graag eens bij je langs.

  Groeten Marscha

 8. Jolanda van Veltom op 18 september 2012 om 16:49

  Natuurlijk ben ik er ook bij Sonja!

 9. Ima op 5 november 2012 om 11:10

  Lieve Sonja,

  Ik kom graag je nieuwe werkplek bewonderen. Mooi die stappen die je maakt.

  Liefs Ima

Laat een reactie achter