Op vrijdagmorgen ga ik regelmatig koffie drinken met collega ondernemers tijdens de Open Coffee in Roosendaal Ik ontmoet daar leuke nieuwe mensen en wissel ervaringen uit. Voor mij zijn dit echt een paar uurtjes ontspanning, omdat ik het erg leuk vind om interessante mensen te ontmoeten en van elkaar te leren. Het lukt me zeker niet iedere week om naar de Open Coffee te gaan, maar als mijn agenda het toelaat, ga ik gezellig koffie drinken en leuke mensen ontmoeten.

Wat wel jammer is, is dat die contacten die je opdoet tijdens de Open Coffee vaak wat oppervlakkig blijven. Soms maak je met iemand een vervolgafspraak als je even rustig verder wilt praten, maar over het algemeen kom je niet verder dan ‘zij doet iets met styling, hij zit in de IT, zij doet iets in de communicatie en hij verkoopt verzekeringen’. Met die informatie kun je natuurlijk niet elkaars ambassadeur zijn.¬†Waar zijn ze nu echt goed in? Wat is hun expertise? Welke problemen lossen zij op voor hun klanten? Waarin zijn zij de specialist? Er moest meer te halen zijn uit het Open Coffee concept.

Delen om te groeien
Een aantal leden van de Open Coffee groepen uit Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur heeft de koppen bij elkaar gestoken. Samen hebben zij gekeken hoe hier meer uit te halen is en hieruit is Open Kennis West-Brabant ontstaan. Deze groep heeft als doel kennis delen onder zelfstandig ondernemers, zodat je je als ondernemer verder ontwikkelt, maar ook een goede ambassadeur voor elkaar kunt zijn. Door kennis te delen groeien ondernemers en door ambassadeur voor elkaar te zijn groeien ook hun bedrijven. Delen om te groeien dus!

Kennis delen en ambassadeur zijn voor elkaar
Iedere 3e dinsdag van de maand vindt een kennissessie plaats in de regio West-Brabant over een specialisme van een of meerdere ondernemers. Onderwerpen die al zijn aangedragen, zijn bijvoorbeeld: het zakelijk inzetten van social media, positionering, goed leiderschap, profileren vanuit karakter, verkoopvaardigheden, speedcoaching, cloud computing, communicatiestijlen en effectief netwerken.

Op dinsdag 15 november vond de eerste kennissessie plaats, die in het teken stond van het maken van een goede elevator pitch. Deze avond werd bezocht door zo’n 25 ondernemers en de ervaringen waren positief! Ik vond het erg leuk om te zien hoe iedereen elkaar hielp bij het goed formuleren van de pitches. Soms is het best fijn als een ‘buitenstaander’ eens even met je meekijkt en met een frisse blik naar jouw verhaaltje kijkt. Zo ontstonden de meest creatieve pitches met leuke metaforen!

Lid worden van de LinkedIn groep
Omdat ik dit initiatief een warm hart toedraag, heb ik mezelf opgeworpen als eigenaar van de LinkedIn groep die is aangemaakt voor Open Kennis West-Brabant. In deze LinkedIn groep wordt informatie gegeven over de kennissessies en vinden discussies plaats over de diverse specialisaties.

Wil jij ook kennis delen over je specialisatie?
Word dan lid van de LinkedIn groep Open Kennis West-Brabant en deel je kennis om zelf te groeien!

Laat een reactie achter